Helseprogrammer

English Swedish

[Oversatt av Ann Therese Hardy-Olufsen]

Våre katter og rasers helse er en av de viktigste delene av Pawpeds-prosjektet. Etterhvert som prosjektet har vokst, har fler og fler oppdrettere ønsket å tilføre informasjon om kattenes helse i databasen. De første skrittene for at dette skal skje har nå blitt tatt!

Det som har blitt gjort er at opplysninger om helse har blitt lagt ut på katter som har slike opplysninger offentliggjort. Disse opplysningene kan leses ved å klikke på linken [h] eller [health] etter kattens navn, fargekode og fødselsdato i alle lister og stamtavler.

Vennligst ta deg tid til å lese om sykdommene og helseprogrammene for å unngå unødvendige misforståelser!

Kun opplysninger fra helseprogrammene vi har godtatt å delta i vil bli publisert.Grunnen til dette er fordi det er for å unngå feil, og for å vite at eieren av katten vil offentliggjøre resultatene, og vi må vite at kattenes eiere har godtatt at informasjonen om kattene deres blir publisert. Vi vil også unngå å publisere informasjon som kan være misvisende.

Hvis oppdrettere av en rase øsnker å registrere et helseprogram hos oss, er du velkommen til å kontakte oss for å diskutere dette nærmere. Klikk her for å lese mer om dette!

VIKTIG: Det faktum at oppdrettere av noen raser har besluttet å jobbe med disse helseprogrammene betyr ikke nødvendigvis at disse rasene er mer utsatt for genetiske sykdommer enn andre raser! Det betyr bare at disse oppdretterne har besluttet å arbeide sammen organisert for å forbedre helsen til deres rase.

Helseprogrammer på Pawpeds

SykdomArtDeltagende raser med resultat i db
Burmese Lysosomal Storage Disease (GM2)KattBurmeser
Glycogen Storage Disease (GSD IV)KattNorsk skogkatt
Hypertrophic Cardiomyopathy (HCM)KattMaine Coon
Sibir (& Neva)
Norsk skogkatt
Britisk korthår
Bengal
Cornish Rex
Devon Rex
Ragdoll
Sphynx
Perser/exotic
Hoftedysplasi (HD)KattMaine Coon
Norsk skogkatt
Pyruvate Kinase (PK) DeficiencyKattAbyssiner
Somali
Bengal
Maine Coon
Norsk skogkatt
Progressive Retinal Atrophy (PRA)KattAbyssiner
Somali
Siamese and related breeds
Ocicat
Spinal Muscular Atrophy (SMA)KattMaine Coon